← Ota yhteyttä

FAQ, usein kysyttyä

FAQ, usein kysyttyä

Tässä vastauksia tavallisimpiin kysymyksiin Lip-Lap-laitureista.

Vaatiiko laituri rakennusluvan?

Yleensä ei. Yksityiskäyttöön saa rakentaa kohtuullisen kokoisen laiturin ilman lupaa. Yleispätevää kokorajoitusta ei kuitenkaan ole ja tarvittaessa asia pitää tarkastaa oman alueen rakennusvalvonnasta. Suuret kiinteät laiturit tarvitsevat monesti luvan.

Voiko laiturin jättää talveksi jäihin?

Riippuu olosuhteista ja laiturimallista. Jäiden liike hajottaa laiturit, ei talvi tai pakkanen itsessään. Talvet ovat myös erilaisia eli senkin takia yksiselitteistä vastausta ei voi antaa.

Kaikki veteen talveksi jätetyt laiturit ovat asiakkaan vastuulla. Mitä pienemmästä laiturista ja avoimemmasta paikasta on kysymys, sitä todennäköisempiä vauriot ovat.

Suosittelemme nostettavaksi kaikki pienen luokan mallit (pylväslaiturit ja muoviponttonilaiturit) ylös talveksi. Isoja laitureita ei voi kuitenkaan järkevästi nostaa, joten niihin kannattaa suorittaa varotoimenpiteinä mm. ketjujen löysääminen ja käyntisillan irroitus.

Tilastollisesti järviasiakkaistamme noin 50 % jättää laiturin talveksi veteen. Jos paikka on rauhallinen ja/tai suojaisa, ei vaurioita yleensä esiinny. Tyypillisimpiä vaurioita ovat siirtyminen, saranoiden rikkoontuminen ja hankaumat.

Lue täältä lisää ohjeita siitä, miten laituria huolletaan.

Voiko uimaportaat jättää talveksi jähin?

Uimaportaita ei kannata jättää talveksi veteen edes rauhallisissa olosuhteissa, koska ne ovat kaikkein alttiimpia vaurioille. Ainoa syy jättää portaat veteen on avantouinti, jolloin on huolehdittava, että vesi on aina auki portaiden kohdalla.

Kuinka pitkä takuu tuotteillanne on?

Tuotteillamme on 5 vuoden takuu.

Mitä takuu kattaa?

Takuu ei korvaa jäiden tai muiden luonnonolojen aiheuttamia vaurioita.

Takuun piiriin sen sijaan kuuluu mm. seuraavaa:

Tutustu tarkkoihin takuuehtoihin

Millaisia ovat laiturien valmistusmateriaalit?

Kaikki käyttämämme puutavara on turvallista ja kestävää.

Pylväs- ja muoviponttonilaiturit:

Kansilauta AB-luokan painekyllästettyä 21 x 95 mm höylättyä mäntyä. Runkopuu A-luokan painekyllästettyä 38 x 150 mm ja 38 x 75 mm sahattua mäntyä. Laatuluokka V. Kiinnitysosat ovat ruostumatonta, kuumasinkittyä terästä sekä meriveden kestävää alumiinia. Nämä laiturit saatavana joko perinteisen vihreän sävyisenä tai modernin ruskeana.

Putki- ja betoniponttonilaiturit: 

Kansilauta AB-luokan painekyllästettyä 28 x 120 mm helmiurallista höylättyä mäntyä. Runkopuu A-luokan painekyllästettyä 73 x 173 mm (reunassa) ja 48 x 173 mm (keskellä) sormijatkettua höylättyä mäntyä, laatuluokka VI. Kiinnitysosat ovat ruostumatonta, kuumasinkittyä terästä sekä meriveden kestävää alumiinia. Nämä laiturit saatavana vain perinteisen vihreän sävyisenä.

Voiko laiturien kustannuksista saada kotitalousvähennystä?

Lip-Lap Laitureiden työstä asennustyö kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Kun hankit laiturin avaimet käteen -toimituksena, voit saada asennuksesta kotitalousvähennystä.

Kotitalousvähennys on valtion- tai kunnallisverosta tehtävä verovähennys, jonka yksityishenkilö voi saada kotona teetetyistä kotitalous-, hoiva- tai hoitotyöstä sekä asunnon ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustyöstä.

Tarkista voimassa olevat verottavan kotitalousvähennysohjeet ja hakumenettely verottajan sivuilta.

Soveltuuko pylväslaituri pehmeään pohjaan?

Kyllä, mutta rajansa kaikella. Pylväässä oleva 60x60 cm pohjatassu kantaa paljon paremmin kuin ihmisen jalka. Pehmeässä pohjassa tassu usein uppoaa muutaman sentin ja pysähtyy sitten. Se on normaalia eikä haittaa laiturin käyttöä. Jos pohja on kuitenkin hyvin pehmeä, pylväslaituri ei enää ole oikea ratkaisu.

Pohjan pehmeyden arviointi:

Miksi laituri kelluu vinossa?

Jos kelluvaa laituria kuormitetaan epätasaisesti, se saattaa kellua vinossa. Tähän voi olla syynä mm.

Laituria voi tasapainottaa laittamalla betonipainon, pihalaatan tms. ponttonin päälle.

Katso lääkäri sarja 1 http://apteekkifi.com/ alhaiset kustannukset sairausvakuutus Kaliforniassa