← Laiturin valitseminen

Mikä on sopiva laiturityyppi?

Mikä on sopiva laiturityyppi?

Laiturin valintaan vaikuttavat muun muassa rannan maaperä, veden syvyys sekä sääolosuhteet.

Tutustu myös Laiturioppaaseen tästä!

Pylväslaiturit

Matalaan ja loivaan rantaan löydät sopivan laiturimallin pylväslaiturivalikoimastamme. Pylväslaiturit ovat pääasiassa oleskelu- ja uimalaitureita, turvallisia ja tukevia kaikissa sääolosuhteissa. Paras pohja laiturille on melko kovapohjainen ranta, jossa veden syvyys on korkeintaan 2 metriä. Laiturin pylväät tukeutuvat pohjaan nivelöityjen pohjatassujen avulla, mikä tekee siitä vakaan myös tuulisessa paikassa. Suuretkaan vedenpinnan vaihtelut eivät ole este, koska pylväslaituri on helppo säätää halutulle korkeudelle. Pylväslaiturit on helppo nostaa tarvittaessa rannalle suojaan jäiden liikkeeltä.

Muoviponttonilaiturit

Kelluva muoviponttonilaituri on yksi yleisimmistä laiturityypeistä, joka sopii hyvin sekä uima- että käyttölaituriksi. Pohjan tyypillä ei ole merkitystä, mutta vesisyvyyden tulee olla vähintään 0,5 metriä. Muoviponttonilaiturilla voit kokea aidon tunnelman ja tuntuman veteen. Laituri ankkuroidaan tukevasti joko putki- tai painoankkuroinnilla sijainnin ja ympäristöolosuhteiden mukaan. Jäätymisen kestäviä muoviponttoneita on useita erilaisia, ja ponttonityypin valinnalla voit vaikuttaa laiturin tukevuuteen ja kantavuuteen.

Jettilaiturit

Käytännöllinen jettilaituri sopii vesijetin kiinnitykseen ja säilytykseen. Se säästää sekä aikaa että vaivaa, kun ajat jetin käytön jälkeen trailerin sijaan jettilaiturille. Pohja pysyy paremmin puhtaana ja ajo-ominaisuudet hyvänä, koska jetti on irti vedestä säilytyksen aikana. Jettilaituri soveltuu myös soutuveneille, kanooteille, jollille ja kumiveneille.

Muoviputkiponttonilaiturit

Kestävät ja kustannustehokkaat muoviputkiponttonilaiturit ovat hyvä vaihtoehto vene- ja oleskelulaituriksi erityisesti matalampiin rantoihin, joissa vesisyvyys ei riitä betoniponttonilaiturille. Metallivahvisteinen puurunko takaa vankan ja kestävän rakenteen, ja muoviponttonilaitureita korkeampi kansikorkeus toimivan venekiinnityksen.

Betoniponttonilaiturit

Betoniponttonilaituri on monipuolinen, tukeva ja edustava yleislaituri. Betoniponttonielementeistä on mahdollista rakentaa kaikenmuotoisia ja -kokoisia laitureita. Kansikorkeus, laiturien leveys ja pituus sekä muoto valitaan käyttötarpeiden sekä rannan vaatimusten mukaan. Talvehtiva betoniponttonilaituri vaatii aina vähintään metrin vesisyvyyden, ja laituri ankkuroidaan pohjaan ja rantaan kettingeillä sekä betonipainoilla. Betoniponttonilaituri soveltuu myös venekiinnityksiin.

Lisävarusteet

Erilaisilla lisävarusteilla, kuten portaat, penkit, poijut, turvavarusteet ja venepuomit, viimeistelet laiturisi tarpeidesi mukaan. Kotimainen, taattu Lip-Lap-laatu näkyy kaikissa lisävarusteissamme. Laadukkaat materiaalit kestävät vaativiakin olosuhteita. Tutustu vaihtoehtoihin.

Katso lääkäri sarja 1 http://apteekkifi.com/ alhaiset kustannukset sairausvakuutus Kaliforniassa