← Laiturin valitseminen

Millainen on sinun rantasi?

Millainen on sinun rantasi?

Laiturin valintaan vaikuttavat muun muassa käyttötarkoitus ja sinun tarpeet, vesisyvyys, rannan maaperä sekä sääolosuhteet ja rannan asettamat vaatimukset.

Tarvittaessa pidämme katselmuksen rannassasi. Selvitämme yhdessä sinun kanssa vallitsevat olosuhteet ja laiturin käyttötarkoituksen, joiden perusteella voimme suositella rantaasi oikeanlaista ja pitkäikäistä laituria. Laiturimallistostamme löytyy paljon valmiita ratkaisuja, mutta voimme rakentaa myös täysin räätälöidyn laiturin tarpeidesi ja toiveidesi mukaan.

Käyttötarkoitus

Laiturin käyttötarkoitus vaikuttaa merkittävästi laiturityypin valintaan. Haluatko vain pulahtaa uimaan ja hakea vettä saunaan? Vai oleskella laiturilla isommallakin porukalla? Pitääkö laituriin kiinnittää myös vene? Me autamme yhdistämään näkemyksesi teknisiin ratkaisuihin ja luomme yhdessä juuri sinun rantaasi parhaimman mahdollisen laiturin.

Rannan maaperä

Selvitämme rannan maaperän ja pohjanlaadun (hiekka, kivikko, kallio, savi, muta jne.). Rannan laatu vaikuttaa lähinnä laiturin rantakiinnitykseen. Pohjanlaatu taas vaikuttaa eniten laiturin ankkurointiratkaisuun, mutta voi vaikuttaa myös laiturityypin valintaan.

Vesisyvyys ja sääolosuhteet

Vesisyvyys vaikuttaa merkittävästi laiturityypin valintaan. Otamme huomioon myös kohteen sää- ja tuuliolosuhteet, vedenkorkeuden vaihtelun ja jäätilanteen talvisin. Vesisyvyys kannattaa selvittää jo etukäteen esimerkiksi 3, 5 ja 10 metrin päässä rannasta.

Ankkurointi

Kelluvat laiturit pitää aina ankkuroida. Ankkurointiratkaisuun vaikuttavat laiturimalli, pohjanlaatu ja muut olosuhteet sekä mahdollinen venekiinnitys. Ankkurointivaihtoehtoina on joko paino- tai putkiankkurointi. Pylväslaituri ei tarvitse erillistä ankkurointia, koska laituri tukeutuu pohjaan pylväiden varassa.

Katso lääkäri sarja 1 http://apteekkifi.com/ alhaiset kustannukset sairausvakuutus Kaliforniassa